City Eskilstuna nära nedläggning 2003

På tisdagen släppte Eskilstuna City sin jubileumsbok, ”100 randiga år” och där avslöjas bland annat att klubben var väldigt nära att läggas ner efter säsongen 2003. Styrelsen hade till och med tagit beslutet.

– Jag anade nästan att just den uppgiften skulle tilldra sig lite extra uppmärksamhet, säger Andreas Alm är bokens redaktör.

Nu blev det ju inte så genom att starka medlemmar i klubben ville annat och trots en svår tid drevs klubben vidare och står idag starkare än på mycket länge och nu, några år senare, firas alltså klubbens 100-års jubileum bland annat genom att ge ut en jubileums bok.

– Här finns det många kända namn att påminnas om. Och statistikdelen är en riktig guldgruva för många, tror Andreas Alm.

Han har själv arbetat med boken under det senaste året, men andra har lagt ner en hel del jobb på den under säker drygt tio år.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".