Fel uppgifter på kommunernas hemsidor

Sedan årsskiftet sitter det nya folkvalda i kommunerna. Men på flera kommunala hemsidor på internet är det fortfarande gamla uppgifter och gamla politiker som presenteras som valda representanter för kommuninvånarna.
Fem kommuner, Gnesta, Vingåker, Flen, Strängnäs och Katrineholm har lyckats bra med att snabbt få ut uppgifter på vilka folkvalda som nu sitter i nämnder och styrelser. Även om Katrineholm på inledande sidor redovisar förra mandatperiodens nämndordföranden. För Flens del tog det en dags intensivt jobb, men särskilt svårt var det inte. Däremot var det viktigt, tycker Cecilia Fogelberg, som är informatör i kommunen. Trosa, som länge legat efter med sin hemsida, presenterar bara de nya nämndordförandena. Sämst på att vara nätaktuella är Nyköping, som inför ett nytt system och därför inte vet när uppgifterna kan läggas ut. Eskilstuna har ett decentraliserat system där förvaltningarna själva ska lägga ut uppgifterna. Och eftersom det fungerar i några, men inte i andra så är resultat mest rörigt och slumpartat. Oxelösund har heller intee riktigt hängt med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".