Tre av fyra brottsutredningar läggs ner

Tre av fyra brottsutredningar, som en särskild kommission inom polisen utredde förra året i Sörmland, lades ned. Det visar en ännu inte offentliggjord rapport från polisens kriminalavdelning.
Mellan januari och oktober förra året, arbetade en särskild kommission inom polisen med att utreda brott som legat på hög hos polisen allt för länge. Av 1800 brott lades 75 procent ned. Det fanns inga spaningsresultat eller brott kunde inte styrkas. Resten, 25 procent, ledde fram till åklagarens bord för beslut om åtal. Antalet uppklarade brott har legat på ungefär samma nivå under många år, men det har skett en försämring de senaste tio åren. Exempel på brott som ofta inte klaras upp är stölder och skadegörelse. Vid årskiftet fanns det ungefär 400 outredda brott färre i länet än året före vid samma tid, men det är inte tillräckligt, säger kriminalkommisarie Anders Bolinder vid sörmlandspolisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".