Inget beslut om Flodaforsnedläggning

Det blev inget beslut om budgeten i Katrineholm med anslag till skolan och bildningsnämnden vid gårdagens kommunfullmäktigesammanträde. Den borgerliga minoriteten tvingade den socialdemokratiska majoriteten till återremiss. Frågan kommer upp på fullmäktiges nästa sammanträde den 17 december.

Motivet från de borgerliga var att de ansåg att frågan konsekvenserna av nedläggning av bland annat Flodaforsskolan behöver utredas. En av vänsterns båda ledamöter gick på samma linje.

I det socialdemokratiska budgetförslaget finns ingen finansiering av Flodafors skola och centrumgymnasiet med.

Folkpartisten och oppositionsrådet Ewa Callhammar vill se en folkomröstning i Katrineholms kommun om den nedläggningshotade Flodafors skola om inte den socialdemokratiska majoriteten beslutar sig för att ändra sig angående planerna på att lägga ner skolan. Just nu pågår också en namninsamling för en folkomröstning bland ortsborna.

– Jag hoppas på en sådan, Det vore nämligen katastrof om man lade ner skolan, säger Ewa Calhammar.

Men någon folkomröstning tror inte kommunalrådet Göran Dahlström på och han menar att socialdemokraterna inte kommer att sluta driva frågan om en nedläggning.

– Jag kan inte tänka mig att fullmäktige med vår majoritet skulle besluta sig för en folkomröstning. Det här är ingen fråga för folkomröstning, det är att missbruka det instrumentet, säger Göran Dahlström.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".