V vill ha diskussion

Vänsterpartiet i Nyköping vill ha en diskussion om var pengarna från en eventuell skattehöjning i kommunen ska gå. Men för socialdemokraterna är det redan tagna beslutet inte förhandlingsbart.
Som vi tidigare berättat i SR Sörmland så har nu vänsterpartiet i Nyköping meddelat att man tänker fortsätta samarbetet med socialdemokraterna, och står därmed bakom förslaget till en höjning av kommunalskatten med 40 öre. Men då vill vänsterpartiet också vara med i diskussionerna kring hur pengarna ska användas, menar Elina Linna gruppordförande för vänsterpartiet i Nyköping. - Vi vill se satsningar på den personal som redan finns genom bl a kompetenshöjning, lönehöjning och arbetstidsförkortning, säger Linna. Socialdemokraterna har tidigare meddelat att pengarna ska gå till extra personal inom vård och skola och det är, enligt Inger Jonasson Sjödin ordförande för socialdemokraterna i Nyköping, inget som är förhandlingsbart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".