25 får gå från Segerström

25 anställda på verkstadsföretaget Segerström i Eskilstuna får sluta på företaget. Det gäller inhyrd personal som företaget haft under den period då personbilsdivisionen har flyttat till Eskilstuna från Bengtsfors.
Enligt metalls klubbordförande, Karina Fornstedt beror personalbantningen också på att Segerströms försäljning minskar, bland annat på grund av Saabs dåliga ekonomi. Segerström gör produkter åt bland annat Saab. Försämrad ekonomi - Försäljningen minskar så här års och dessutom är konjunkturen dålig. Saab går dåligt ekonomiskt och det påverkar Segerström, säger vd:n Lars Ericsson. Personalen informerades på onsdagen om det ekonomiska läget i företaget i samband med att företagsledningen presenterade kvartalsrapporten. Lars Ericsson vill inte kommentera innehållet i rapporten, men enligt metallklubben har företagsledningen informerat de anställda och facken om att företaget just nu har för höga kostnader i förhållande till intäkter och tvingas därför banta personalstyrkan. Övertagandet av verksamhet från Bengtsfors innebar produktionsproblem med störningar i leveranser och utrustning vilket innebar ökade kostnader. Bland annat därför vill företagsledningen minska kostnaderna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".