Nyköpings tränare sparkas

Allsvenska klubben Nyköpings hockey sparkade på lördagen sin tränare Jens Hellgren. Orsaken är att laget inte lyckades ta sig till superallsvenskan och efter förlusten i fredags mot bottenlaget Vallentuna med 4-3 fick styrelsen nog.
- Det var matchen mot Vallentuna som fick bägaren att rinna över, säger ordföranden i klubben, Håkan Oscarsson. Enligt honom finns det två skäl till att Jens Hellgren får lämna tränarsysslan mitt under brinnande säsong; dels bristen på sportsliga framgångar och dels att Nyköpings hockey på omvägar fått höra att Jens Hellgren inte vill förlänga sitt kontrakt efter den här säsongen. Bedrövad Ny tränare för Nyköping blir Jeff Hällegard, som tränat Gnesta och redan i söndagens match borta mot Sundsvall står Hällegard i båset. Jens Hellgren kommer att ha lön från Nyköpings hockey säsongen ut. Han är bedrövad: - Det är naturligtvis inte roligt, men samtidigt är det så att resultaten inte gått vår väg och föreningen har valt en annan inrikting så det är väl bara att acceptera.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".