Ökad medvetenhet ger fler DO-anmälningar

Större medvetenhet om möjligheten att anmäla arbetsgivare som diskriminerar kan ligga bakom det ökande antalet DO-anmälningar. Det menar Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, Margareta Wadstein.
Sveriges Radio Sörmland har tidigare berättat att allt fler invandrare i Sörmland anmäler att de blir diskriminerade. Förra året gjordes tolv anmälningar i länet, men för tio år sen gjordes inte en enda anmälan. Enligt Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, Margareta Wadstein, beror ökningen på två saker. Dels på att allt fler känner till möjligheten att anmäla, och dels på att lagstiftningen mot etnisk diskriminering i arbetslivet skärptes 1999. I juni i år kommer den skärpta lagstiftingen som gäller arbetslivet, även att börja gälla inom andra områden. Margareta Wadstein tror att det kommer leda till att antalet anmälningar mot diskriminering blir ännu fler i framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".