Buss från Nyköping till högerextrem manifestation

Vid demonstrationerna i Salem, söder om Stockholm på lördagen, planeras en omfattande polisinsats, det uppger stockholmspolisen. De högerextremistiska arrangörerna till marchen anordnar bussresor från bland annat Nyköping.

 Under fredagen beslutade kammarrätten att tillåta främlingsfientliga Salemfonden och Nätverket mot rasism att genomföra sina demonstrationer, och gick därmed emot Länsrättens beslut tidigare i veckan.

Samtidigt kräver ungdomsförbunden Ung Vänster och SSU att justitieminister Beatrice Ask tar fram en handlingsplan mot nazistiskt våld och att polisväsendet åläggs att ge effektivt skydd åt de som drabbas av våld från högerextrema - det sedan organisationerna handgripligen angripits av nazister under den senaste tiden.

Ung vänster arrangerar idag tillsammans med bland andra LO-distriktet i Stockholmen antirasistisk demonstration på Södermalm i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".