Allt starkare protester i Stigtomta

Protesterna växer sig nu allt starkare mot nedläggningen av två äldreboenden i Nyköping. På onsdagskvällen blir det demonstration för att äldreboendet Parkudden i Stigtomta ska få vara kvar.
För ett par veckor sen kom politikernas planer att lägga ned Parkudden i Stigtomta och Tunabergsgården i Nävekvarn, som en blixt från klar himmel för de boende. Anne-Sofie Furugård Sandberg som är präst i Stigtomta är en av dem som står bakom demonstrationen. -Äldreboendet är viktig för hela församlingen, också som en mötesplats, säger hon. Det är två äldreboenden med stora renoveringsbehov som äldre- och handikappnämnden, med 22 miljoner i underskott, inte anser sig ha råd med. De båda äldreboendena har sammanlagt 65 platser och för de boende kom beskedet för ett par veckor sen som något av ett dråpslag. Lena Nyberg som själv har två anhöriga på Parkudden säger att många känner oro för framtiden och har tappat livslusten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".