Sjukvården back med 100 miljoner

Den Sörmländska sjukvården beräknas gå back med 100 miljoner. Vid hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde idag lämnades beskedet att hälso- och sjukvårdens prognostiserade underskott för 2007 nu är uppe i 100 miljoner kronor.

Därmed har det beräknade underskottet ökat, sedan uppskattningen i oktober, med 20 miljoner. 50 % underskottet beror, enligt det centerpartistiska landstingsrådet Mattias Clarstedt, som var med på dagens möte, på ökade personalkostnader, på grund av lönehöjningar.

Åsa Kullgren som är Socialdemokraternas gruppledare i landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd, säger att det nu krävs handling, för att ta (det borgerligt styrda) landstinget ur den här krisen.

– Det är enormt beklagligt att den ekonomiska situationen ser ut som den gör. Jag hoppas verkligen att den moderatledda majoriteten är lyhörda nu och även börjar lyssna till oppositionen. Nu går det inte att vara handlingsförlamade längre, säger Åsa Kullgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".