Språkförskolan i blåsväder igen

Nu blåser det kring Klockbergets språkförskola i Nyköping igen. Tidigare har föräldrarna till barnen där, slagits för att få behålla den logopedtjänst som funnits där för att hjälpa de barn på förskolan som har grava språkstörningar. Knappt har beskedet kommit om att logopeden blir kvar, förrän nästa storm blåst upp.

Denna gång reagerar flera av föräldrarna till barn på förskolan, på att kommunen vill ta in fler barn. Dessa har inte språkproblem och Gunilla Ogenborg, en av föräldrarna, är besviken på kommunen.

Enligt henne så får det enligt stadgan för landets språkförskolor vara högst 12 barn på en sådan. I och med kommunens beslut blir det fler.

Gunilla Ogenborg tror att detta kommer att påverka barnen negativt genom att hämma deras språkutveckling.

– Vi är trötta på att konstant slåss för vår barn och förskolan, säger Gunilla Ogenborg.

Hon tror inte att hennes barn får lika bra förutsättningar om kommunen tar in fler barn på förskolan.

– Det är viktigt för att ha de bästa förutsättningarna för att utveckla de språkstörda barnen, annars så har det visat sig att barnens språkutveckling kan hämmas, säger Gunilla Ogenborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".