Skavsta flygplats riskerar böter

Skavsta flygplats riskerar åtal och kraftiga böter om Ryan Airs storsatsning genomförs utan att flygplatsen söker nya miljötillstånd. Det hävdar doktorn i miljörätt, Jonas Christenson.
Enligt Christenson, som är doktor i miljörätt vid Uppsala universitet, så uppfyller Skavsta inte villkoren i det gällande koncessionstillståndet från 1995, eftersom bolaget inte i tid har angett den ökning av trafiken som tillståndet tillåter. Enligt Jonas Christensen så är det nu Länsstyrelsens uppgift att kräva att flygplatsens ägare söker nya tillstånd innan Ryan Airs satsning blir verklighet. Enligt Jonas Christensen så har tillsynsmyndigheten i ett sånt här läge ett stort ansvar att agera och tillsynsmyndighet här är Länsstyrelsen i Sörmland. Men Länsstyrelsen säger i en kommentar att man för två år sen gjorde en tolkning av flygplatsens tillstånd och man anser inte att det idagsläget finns någon anledning att ändra den den tolkningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".