Osäker skridskoåkning

Skolelever i Nyköping har ingen säkerhetsutrustning när de åker skridskor på sjöisar. Skolledningen i Nyköpings kommun har inte ens tänkt tanken att barnen borde ha isdubbar när dom är ute på isar. På måndagen var låg- och mellanstadieelever från Brandkärrskolan ute och åkte skridskor på Hovrasjön, ingen av dom hade isdubbar.
Över 200 barn från Brandkärrskolan i Nyköping trotsade snöovädret på måndagen och var ute på Hovrasjön och åkte skridskor. Det var på Hovrasjön som en pojke från Svalstaskolan i förra veckan åkte ner till midjan i ett så kallat slukhål. Det är hål som bildas i isen när det varit mildväder. Ingen av barnen har isdubbar runt halsen, inte ens lärarna har det. Det är inte bara de här barnen som saknar säkerhetsutrustning. Inga skolelever i Nyköping har isdubbar när de på friluftsdagar åker skridskor på sjöis. Margareta Rosborg är chef över grundskolorna i Nyköpings kommun, hon säger att man inte ens har tänkt tanken att barnen skulle ha säkerhetsutrustning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".