KVBS vill bygga en bandyhall

Svenska bandyförbundet väntas till våren besluta om att de lag som spelar i elitserien ska ha tillgång till en bandyhall.
Bandyklubben i Katrineholm, KVBS, siktar på elitserien om några år och ser gärna att en hall byggs där inom några år.

Lars Hernström är vice ordförande i bandyklubben KVBS och enligt honom finns det många prislägen.

– Ja, det går att bygga en bandyhall för 20-30 miljoner och för 200 miljoner och förstås alla prisklasser däremellan, säger han.

Bandyn befinner sig just nu i samma läge som ishockeyn på 1950-60-talen. Då byggdes det ishallar runt om i landet och de som byggde fick fördelar gentemot de som inte hade råd.

Ishallar för bandy börjar nu dyka upp runt om i landet och först ut var Edsbyn, där sporten fått ett lyft. Klubben har fördubblat sin publik, fyrdubblat sin ekonomi och blivit svenska mästare fyra gånger på raken sedan hallen stod klar 2003. Nu finns det hallar också i Västerås och i Ale/Surte.

KVBS i Katrineholm siktar på elitserien inom några år och i vår väntas alltså beslut om krav på bandyhall i förbundet.

Men bandyhallen i Katrineholm finns än så länge bara på klubbens önskelista. Nu gäller det att få igång diskussionerna med tilltänkta intressenter för att lösa finansieringen. För en bandyhall i Katrineholm är inte bara en fråga för kommunen, enligt Lars Hernström.

– Nej, det gäller ju att hitta en vettig lösning på alltihop. Kommunen ska inte ensamt stå för ett sådant bygge. Det gäller att hitta en finansieringsform med kommunen, näringslivet och föreningen gemensamt. Vi lär väl börja snacka ihop oss nu så vi kommer någon vart, säger Lars Hernström med ett ben i åtminstone två av lägren i egenskap av vice ordförande i bandyklubben och ledamot för moderaterna i kommunfullmäktige i Katrineholm.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".