Strängnäs satsar minst i länet på sport

Katrineholm och Oxelösund ligger i topp bland de Sörmländska kommunerna när det gäller att satsa pengar på idrotten. I båda kommunerna satsas 200 kronor per invånare om året. Men de båda kommunerna ligger ändå långt efter Olofströms kommun som satsar mest i hela landet med 857 kronor per invånare om året .

Minst av de Sörmländska kommunerna lägger Strängnäs, med 65 kronor per invånare om året och Gnesta med 80 kronor. Allt enligt Riksidrottsförbundets undersökning som genomförts för fjärde året i rad.

Av kommunerna som 2007 förändrat det kontanta stödet till idrottsföreningarna uppger 79 procent att de ökat det kontanta stödet, 13 procent att de omfördelat stödet och endast 8 procent att de minskat det kontanta stödet till idrottsföreningarna i kommunen.

Syftet med studien är att undersöka och kartlägga kommuner vad gäller anslag till idrottsföreningar och idrottsanläggningar i landet, och få en uppskattning av kommunernas stöd till idrotten under de närmaste åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".