Nyköpings Hockeys framtid oklar

Nyköpings Hockey har skulder på nästan en halv miljon kronor till Kronofogden. Om inte klubben ordnar upp sin ekonomi riskerar klubben att bli nedflyttade till en lägre division. Under torsdagen hålls en presskonferens för att diskutera klubbens framtid. I pressmeddelandet står att ”Nyköpings Hockey närmar sig sista matchen”.

Nyköpings Hockey har haft problem med sin ekonomi en längre tid. De har inte fått in tillräckligt med reklampengar och dessutom har det varit för få åskådare på matcherna. Under 2007 betalade klubben av en skuld hos Kronfogden på drygt 700 000 kronor. 

Nyköpings Hockey har försökt att rädda klubbens dåliga ekonomi genom att bland annat ordna en föreläsningsserie till företagare i Nyköping med olika kända personer som föreläsare.

Men enligt Kronofogden har klubben alltså fortfarande skatteskulder på nästan en halv miljon. Den 27 december förra året skulle pengarna ha varit inne men så har inte skett.

I nästa vecka ska Nyköpings Hockey träffa Kronofogden för att diskutera sin ekonomi. Lyckas de inte komma överens kan klubben komma att försättas i konkurs.

Även Svenska Ishockeyförbundet ställer krav på att Nyköpings Hockey ordnar upp sin ekonomi. Klubben måste visa en positiv balansräkning innan den 30 april i år, annars flyttas laget ner till en lägre division. 

Klubbordförande Göran Forssberg vill inte ställa upp på en intervju och kommentera klubbens ekonomi.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se