Advokat kritiserar utlännningsnämnden

Utlänningsnämnden har blivit allt hårdare i sina bedömningar om flyktingar ska få stanna i Sverige eller inte. Det säger advokaten Tryggve Emstedt som företräder den romerfamilj från Serbien som de senaste tre åren bott i Flen men som nu riskerar avvisning.
Tryggve Emstedt företräder familjen Demoric. Familjen är romer och bodde tidigare i Serbien. Hade de bott i Kosovo hade de fått stanna i Sverige men romer från serbien har inte behov av skydd menar man på utlänningsnämden. Mamman i familjen har bara ledsyn och är dessutom i mycket psykiskt dåligt skick. Den ena sonen har tappat talet efter att ha bevittnat övergrepp mot sin mamma i Sebien. Men det räcker inte heller för att familjen ska få stanna. Tryggve Emstedt menar däför att Utlänningsnämnden blivit fartblind. Men det tillbakavisas av Helena Wahlström på Utlänningsnämnden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".