Trosa

Landskog har svårt med sina roller

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Trosa, moderaten Tomas Landskog, får hård kritik från den socialdemokratiska oppositionen för att han inte kan hålla isär sina roller.

I en intervju med Sveriges Radio Sörmland om en kommunal angelägenhet ville Landskog hellre prata om sitt privata företagsengagemang istället.

Det var i förra veckan som Sveriges Radio Sörmland ville ställa frågor om en kommunal angelägenhet till Trosapolitikern Tomas Landskog, moderat ordförande i samhälssbyggarnämnden.

Men Landskog ville hellre prata om Trosa Punch, ett företag han är delägare i.

Vid minst två tillfällen under intervjun tog Tomas Landskog på eget initiativ upp Trosa punch, trots att vår reporter inte hade ställt några frågor kring företaget.

Idag säger Tomas Landskog att det hela var ett skämt, och att han inte har några problem med att skilja på sitt företag och sitt uppdrag som politiker.

– Det var klantigt av mig, säger han.

– Det är ju olyckligt om han inte kan hålla isär sina roller som politiker och ena sidan och företagare å den andra, säger Greger Tidlund, socialdemokratiskt oppositionsråd i Trosa.

Daniel Portnoff, moderat ordförande i kommunstyrelsen i Trosa, ser inga problem med det som hänt. Det eftersom Landskog är fritidspolitiker och också sysslar med en massa annat. Portnoff har trots det inträffade fullt förtroende för Landskog.  

Per Thyrén
per.thyren@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".