Otäck situation i Trosa skärgård

-Jag har hållit på med långfärdskridskoåkning i 30 år, men det som hände i går var en mycket otäck upplevelse, säger Sven Volter, från Stockholms Skridskoseglarklubb. Han var en av dem som befann sig utanför Askö i Trosa skärgård, när isen bröts upp på lördagseftermiddagen.
Sven Volter hade satt sig för att rasta tillsammans med en av grupperna på Yttre Hållsfjärden vid Askö, när han fick höra att en annan grupp var avskurna på ett isflak en bit ut. Svens grupp skyndade sig då ut för att hjälpa till. När de kommit en bit så upptäckte de att också de hade kommit ut bland isflaken. Sven Volter lyckades dock hoppa mellan flaken och tog sig i land på egen hand. -Men då några stycken ramlade i en vak och ledaren åkte tillbaka för att hjälpa dem, blev de också kvar där ute, säger Sven Volter. Han säger att han var rädd, och att det var en mycket otäck situation. Ett krismöte ska nu hållas av Stockholms skridskoseglarklubb i veckan för att de som var med vid händelsen ska få prata om sina känslor. Sammanlagt befann sig cirka 300 skridskoåkare i området, men bara ett 50-tal var inblandade i dramat på isflaken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".