Ökade kontroller efter dödsolycka och tillbud

Efter en dödsolycka och ett allvarligt tillbud skärper nu arbetsmiljöinspektionen i Sörmland kontrollen av så kallade skyliftar och mobila arbetsplattformar. Och den skärpta kontrollen behövs. Det menar Hasse Höglund från Eskilstuna som i torsdags var ytterst nära att falla sex meter ner i ett betonggolv när plattformen på den skylift han stod på vek sig.
skyliften som Hasse Höglund stod på var besiktigad och godkänd så sent som för ett par veckor sedan. Men tillbudet och en dödsolycka på företaget Carpenter Powder i Torshälla i november har nu fått arbetsmiljöinspektionen att besluta om att skärpa kontrollen av skyliftar och mobila arbetsplattformar. När det gäller dödsolyckan i Torshälla har arbetsmiljöverket i en utredning kommit fram till att arbetsplattformens konstruktion bidrog till den tragiska utgången. Och tillverkaren förbjuds nu sälja den aktuella typen av plattform.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".