Landstingets underskott mindre än väntat

Större skatteintäkter än väntat - det är orsaken till att det ekonomiska resultatet för Sörmlands Landsting blev bättre än väntat i fjol. Det blev ett underskott för Landstinget i Sörmland förra året lite drygt 10 miljoner.
I augusti förra året väntade sig Landstinget att man skulle gå med ett underskott på 87 miljoner kronor, detta efter att ha haft ett plusresultat på 84 miljoner för år 2001. Och besparingarna hade redan påbörjats, eftersom man sett vartåt det lutade, till exempel har man begränsat möjligheterna att anställa vikarier. Men nu när man fått det slutliga resultat för år 2002, visade det sig att underkottet bara blev 10,2 miljoner - ungefär 77 miljoner bättre än väntat, mestadels på grund av ökade skatteintäkter. Men trots att man gjorde ett betydligt bättre resultat än väntat, så kommer det här inte att leda till färre besparingar inom vården, eftersom sjukvårdsdelen av Landstingets verksamhet fortfarande går med stora underskott. Det säger Landstingsstyrelsens vice ordförande Rigmor Breidemalm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".