Inga mer pengar till missbruksvård i Nyköping

-Det finns inga pengar till att ge alla heroinmissbrukare i Nyköping vård. Det säger ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden, Birgitha Andersson, i en kommentar till att allt fler människor i Nyköping har fastnat i heroinmissbruk.
Birgitha Andersson säger att när det inte finns pengar så det räcker, så måste kommunen välja vad dom ska satsa på. I Nyköping är det barn, ungdomar och äldrevården som får mest pengar, säger hon. I våra sändningar i morse berättade vi att en kartläggning som socialtjänsten i Nyköping har gjort - visar att det finns närmare 50 heroinmissbrukare i kommunen. Det är fem gånger så många som för några år sen. Lars Ask, chef för kommunens missbruksenhet, berättade att socialen inte har pengar för att ge alla heroinister vård. Den ansvarige politikern, socialdemokraten Birgitha Andersson säger att det inte finns några pengar att skjuta till. Birgitha Andersson säger samtidigt att kommunen redan satsar mycket på att försöka komma till rätta med det ökade drogmissbruket i Nyköping. Till exempel så försöker man se till att så många som möjligt får vård. Att man har misslycktas vill hon inte riktigt hålla med om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".