Flen

Stort behov av familjehem

Behovet av nya familjehem är stort på flera håll, och i Flen söker nu kommunen med ljus och lykta efter lämpliga familjer. Genom tidningsannonser och informationsträffar, hoppas ansvariga på att kunna hitta fler som vill ställa upp.

I 20 år har Jeanette Olsson från Högsjö haft familjehemsbarn placerade hos sig. Över 200 barn har passerat här.
– Det finns ju inget underbarare än om man fått ett trasigt barn som sedan kunnat flytta ut och känner det har hänt något, att de har fått någonting. Så jag tycker att det ger mig jättemycket. Men visst är det mycket som är jobbigt.

Men det finns för få som tar emot barn på det här viset, och Flens kommun är i stort behov av nya familjehem och kontaktfamiljer. Det menar Susanne Wetterholm, som är kommunens familjehemssekreterare.
– Alla barn har olika behov och därför har vi behov av olika slags familjer, säger Susanne Wetterholm

Behovet av familjehem är stort, på flera håll runt om i landet.Flens kommun har för närvarande runt 20 familjehem, och ingen kö. Men för att fylla framtida behov och se till att alla barn hamnar någonstans som passar just dem, så behövs alltså fler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista