Eskilstuna

85 miljoner ska rädda Parken zoo

Ekonomin i Parken Zoo i Eskilstuna ska räddas med ett extra bidrag från kommunen på 85 miljoner och barnfamiljerna får inte längre möjlighet att köpa årskortet för halva priset. Det är en del av de åtgärder som föreslås i en utredning som presenterades på fredagen.

Parken Zoo har många år gått med förlust och underskottet har ökat de senaste åren. Verksamheten ska effektiviseras på anda sätt också, bland annat förändrade öppetider och ökad marknadsföring.

Utredningen föreslår att det kommunala badhuset, Vattenpalatset - som också går med förlust och som sedan några år ingår i Parken Zoo - bildar ett eget bolag och redovisa sina skulder där.

Mats Ericson, vd för Parken Zoo, är säker på en ekonomi i balans om några år med de förslag som finns, men hoppas också på hjälp av ett nytt kommunalt äventyrsbad som kan komma att byggas vid Parken Zoo. Den frågan är på planeringsstadiet.

– Framförallt skulle vi få en verksamhet som skulle bli attraktiv under perioder då vår normala verksamhet inte är fullt så attraktiv.

Jonna Berglund
jonna.berglund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".