Nyköping

Bantad kassaservice drabbar småorter

Att Svensk Kassaservice upphör med sin verksamhet under året påverkar det små orterna mest. Där uppskattar främst äldre människor servicen. En sådan ort är Nävekvarn som ligger 2,5 mil från den närmaste tätorten Nyköping.
– Jag tycker attd et är en stor tragedi. Jag tänker på de som inte har bil. Alla äldre som har svårt att komma iväg, säger Elsy Hultström i Nävekvarn.

När Svensk Kassaservice upphör med sin verksamhet vid halvårsskiftet kommer sex kontor och elva ombud att försvinna i Sörmland. Även den kassaservice som vissa lantbrevbärarlinjer har ansvarat för försvinner.

På fem platser har Svensk Kassaservice nuvarande samarbetspartner Nordea köpt upp kontoren. Det är i Eskilstuna, Nyköping, Flen, Gnesta och Trosa.

Bakgrunden till riksdagens nedläggningsbeslut är att behovet av personliga kassatjänster har minskat kraftigt de senaste åren. Brev- och paketservicen påverkas inte av att Kassaservice försvinner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista