Sörmland

Semifinal i Vi i femman

På tisdagskvällen är det dags för årets första semifinal i frågetävlingen Vi i femman. I år har en skola lyckats få med båda sina femmor ända upp i semifinalen - Brannkärrskolan i Nyköping.

– Vi har jobbat i många år med att ge barnen arbetsro i klassrummen. Det har varit ett problem tidigare, eftersom vi bara har varit svensk personal tidigare och det är en mångkulturell skola. Men nu är vi en mångkulturell personal, säger, säger Eva Lindkvist, specialpedagog på skolan.

– Vi har Brobyggare här på skolan och tack vare Brobyggarna så har barnen och föräldrarna blivit tryggare. Och trygga barn ger bra skola, bra skolmiljö. Barnen är vana vid att om det blir ett bekymmer så finns det många vuxna som pratar många språk och som kan vara med och lösa bekymmer.

– Vi försöker hela tiden skapa kontakt mellan föräldrar och skolan, säger Rahim Gallili, en av Brobyggarna på Brandkärrskolan. Vi översätter på olika språk och jobbar också som modersmålslärare. 

Första semifinalen, där klass 5A från Brandkärrskolan möter klass 5A från Frejaskolan i Gnesta, kan ni höra i Radio Sörmland efter klockan 17.00 på tisdagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista