Nyköping/Trosa

Flest viltolyckor på väg 219

Väg 219, mellan Nyköping och Trosa, är den väg i Sörmland, som är hårdast drabbat av viltolyckor, enligt en undersökning som försäkringsbolaget IF har gjort. Sörmland är överlag hårt drabbat när det gäller viltolyckor och olyckorna ökar. Förra året var det 200 fler viltolyckor, än året innan.

Anneli Annbjörn var en av dem som körde på ett vildsvin förra året.

– Jag körde i 70-80, eftersom jag vet att det kan komma vilda djur på den här vägen, men sen hann jag inte tänka så mycket mer förrän det sa pang i bilen och då hade jag kört på ett vildsvin.

Hur kändes det när du hade kört på det här djuret?

– Jag kände mig lite chockad, för jag trodde nog inte att jag skulle köra på ett vildsvin med tanke på att jag egentligen vet hur de funkar, trodde jag, men man har inte en chans. Frågan är bara hur snabbt du kör och vad som händer, menar Anneli Annbjörn, som själv är eftersöksjägare, alltså en sådan person som polisen ringer när det har inträffat en viltolycka och som sedan söker efter det påkörda djuret.

Caroline Karlsson
caroline.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".