Eskilstuna

Fler uppmanas ta cykeln

Det ska bli enklare att ta cykeln i Eskilstuna. Eskilstuna kommun har tillsammans med Cykelfrämjandet tagit fram en ny cykelkarta, som både ska göra det lättare, och som ska uppmuntra till cykling. Men det finns mer att göra.
– Vi måste fortsätta att arbeta med helheten, kopplingen mellan stråk och vara mer tydlig med information för att fler ska ta cykeln, säger Henric Nilsson, trafikingenjör i Eskilstuna.

10 000 exemplar av cykelkartan finns. Den är gratis och kan hämtas på exempelvis Medborgarkontoret i Eskilstuna och i Torshälla, på turistbyrån eller biblioteket. Kartan finns också tillgänglig på Eskilstuna kommuns hemsida.

Förutom att förenkla cyklandet så vill de inblandade också uppmuntra fler människor att ställa bilen och istället ta cykeln.

Lennart Carlsson från Cykelfrämjandet har varit med och tagit fram den nya cykelkartan och han hoppas nu att fler eskilstunabor letar sig ut på cykelvägarna runt om i kommunen.

– Det är ett bra instrument för dem som inte har kläm på att det finns cykelvägar. Med en sån här karta kan man upptäcka att det finns mycket mer.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".