Få utländska forskare på högskolan

Mälardalens högskola har få utländska forskare. Förra året fick bara fyra personer arbetstillstånd för att forska eller undervisa på högskolan.
Linköpings universitet hade närmare 50 gästforskare förra året. Enligt universitetslektor Mohsen Hakim, som för en tid sen blev uppsagd av Mälardalens högskola och snart ska sluta, så värderar högskolan inte internationell kompetens särskilt högt. Han säger att högskolan tyvärr inte är intresserade av internationellt utbyte Och han menar att det faktum att han själv tvingas sluta är ett bevis på det. Professor Kimmo Eriksson är chef för naturvetenskapliga och tekniska fakulteten på Mälardalens högskola. Han tillbakavisar kritiken att högskolan inte uppskattar gästforskare. Att Mälardalens högskola inte har så många utländska forskare beror på att skolan än så länge är ganska liten, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".