Politiker vill slippa porr på hotell

-Landstingspolitiker som åker på tjänsteresor och konferenser borde bara övernatta på porrfilmsfria hotell. Det säger kristdemokraten Marie-Louise Forslund Mustaniemi, som är ledamot i Sörmlands landstingsfullmäktige.
I ett förslag till fullmäktige skriver hon att pornografin i samhället ständigt ökar och att kravet på porrfria hotellrum kan vara ett sätt att försöka stoppa den utvecklingen. Andra landstingspolitiker som Sveriges Radio Sörmland har pratat med säger att de stödjer Marie-Louise Forslund Mustaniemis förslag. Men moderaten Ingemar Sandqvist är dock tveksam. Han tycker att det är ett överambitiöst förslag som dessutom kan vara kränkande för den personliga integriteten. Ingemar Sandqvist anser att rökfria hotellrum är viktigare än porrfria. Kristdemokraten Marie-Louise Forslund Mustaniemi är i alla fall ganska säker på att hennes förslag kommer att gå igenom och bli en ny policy för landstinget Sörmland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".