Missnöje med akuten på Mälarsjukhuset

Akutmottagningen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna får hård kritik av en patient som upplever att hon inte fått tillräcklig hjälp. Trots smärtor i magen fick hon vänta flera timmar på läkare.
- Det är skandal och nonchalant och man värjer sig för att besöka akuten när man vet att man får vänta så länge innan man får hjälp, säger patienten Marie Söderlund från Mellösa. Hon besökte akutmottagningen i torsdags kväll med smärtor i magen. Hon uppger att hon fick vänta 2,5 timme på läkare och på fredagen fick hon kontakt med en läkare och röntgades på förmiddagen, men läkaren hittade inga fel. Dröjde fem timmar Det dröjde det fem timmar innan röntgenbilderna var klara. Dessutom hittades inte någon remiss eller någon journal. Kvinnan säger att hon ska få en kallelse inom en månad trots att hon fortfarande har lika ont i magen nu som när hon besökte akuten i torsdags. Prioriteringar Chefen för akuten, Eva Hesse Sundin, säger att hon inte vill kommentera det enskilda fallet. - Det är alltid en läkare som gör den medicinska bedömningen. Vi gör alltid prioriteringar och de patienter som har livshotande skador går före. Magont prioriteras i allmänhet högt, men läkare gör en bedömning om hur ont patienten har och vad som behöver göras - Det är alltid tråkigt att människor får vänta och att det är svårt att räcka till i alla lägen med de resuser som finns, säger Eva Hesse-Sundin, som menar att det är framförallt bristen på läkare som är orsaken till ibland långa väntetider på akutmottagningen. Fredrik Blomberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".