Reseförbud hävt för aktivist

Reseförbudet för den svenske Greenpeaceaktivisten Patrik Eriksson som kommer från Hälleforsnäs hävdes i USA natten till tisdagen svensk tid.
Då beslutade en domare att de nio Greenpeaceaktivisterna och en journalist får åka hem. De är åtalade för förberedelser för intrång i säkerhetszon och på militärt område. Aktivisterna greps i mitten på juli efter att de tagit sig in på en militärbas i Kalifornien och protesterat mot en missiluppskjutning. Efter tre månader i Los Angeles kan Patrik Eriksson åka hem till Sverige innan han återvänder till USA och den planerade rättegången den 20 november. Patrik Erikssons pappa, Leif Eriksson som bor i Fjellskefte, säger i dag till SR Sörmland att han är glad över att hans son nu kan komma hem och han är stolt över att sonen bestämt sig för att återvända till USA för att vara med på rättegången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista