Kritik mot Ostlänkens lobbykampanj

Det kommun- och landstingsägda lobbyföretaget Nyköpings-Östgötalänken får hård kritik för sin senaste kampanj för höghastighetsbanan Ostlänken.
Lobbyföretaget har gått ut till ett stort antal företag, politiker, enskilda och organisationer och med detaljerade anvisningar uppmanat att skriva positiva brev till Banverket om Ostlänken. Monica Lindow, fullmäktigeledamot för miljöpartiet i Nyköping är en av dem som har uppmanats att skriva brev. - Jag ska inte säga att det är desperat, men det är ju som om vi inte kan tänka själva när remissvaret redan är färdigt, säger Monica Lindow Lobbyföretaget Nyköpings- Östgötalänken satsar på att försöka ändra Banverkets planeringsförutsättningar fram till år 2015 så att även sörmlandsdelen av ostlänken kommer med. Att bara Östgötadelen fanns med när banverket för en månad sen presenterade sina planer var ett allvarligt bakslag för lobbyföretaget som leds av kommunstyrelsens ordförande i Nyköping Göran Forssberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".