Inga extra pengar till kvinnofrid

Nyköpings kommun vill ha kvinnofrid och jämställdhet, men vill inte satsa några extra pengar. Det är en besvikelse säger Birgitta Andersson Socialdemokratisk politiker som varit med att ta fram programmet som ska leda till att våldet mot kvinnor ska minska och att det ska bli jämställdhet i kommunen. Nu får individ och familjeomsorgsnämnden försöka satsa så gott det går på kvinnofrid säger Birgitta Andersson som är nämdens ordförande.
För två år sedan inrättade regeringen ett "Nationellt råd för Kvinnofrid". Rådets uppgift är att svara på frågor som rör våld mot kvinnor. Flera sörmländska kommuner har sedan antagit program för att jobba för jämställdhet och mot våld mot kvinnor. Även Nyköpings kommun ska vidta olika åtgärder för att det ska bli kvinnofrid. Bland annat ska män som slår erbjudas behandling, barn som upplevt våld i hemmet ska få behandling, säkerheten runt kvinnor med skyddad identitet ska förbättras och många ska informeras om var de kan vända sig om det händer nåt eller om de ser nåt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".