Ofta förseningar i Gnesta

Mer än vart tionde pendeltåg till och från Gnesta är försenat. Gnesta har drygt 20 avgångar varje vardag vilket betyder att två, tre avgångar om dagen är försenade. Det här visar statistik från Citypendeln. Flera Gnestapendlare som vi träffat idag är mycket kritiska till dom dagliga förseningarna.
Pendlare berättar bland annat att de kommer försent till jobbet på grund av förseningarna och beskriver det som bedrövligt. Dörrarna till mer än vart tionde pendeltåg till och från Gnesta stängs alltså försent. Gnesta har drygt 20 avgångar varje vardag, vilket betyder att två, tre avgångar om dagen är försenade. Enligt Citypendeln beror förseningarna framför allt på gamla spår och ännu äldre tågvagnar. Storstockholms Lokaltrafik, SL, har beställt nya pendeltåg för närmare fyra miljarder som ska börja levereras år 2005. Det betyder att förseningarna kommer att fortsätta dom närmaste åren. Elisabeth Lundberg Karlsson är ordförande i föreningen Gnestapendlarna och hon menar att SL och Citypendeln under flera år har slarvat med underhåll och service av spår och vagnar. Hon hoppas nu att både SL och Citypendeln skärper sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".