Länsstyrelsen kritiseras för felaktiga krav

Länsstyrelsen får hård kritik från Räddningsverket för de krav som myndigheten har ställt kring före detta Gullfiber, numera Saint Gobain Isovers gasolanläggning.
Länsstyrelsen gick för ett drygt år sen så långt att man förbjöd Saint Gobain Isover att byta gasolblandning i Vrenafabriken. Först sedan bolaget erbjudit att sätta upp gasvarnare så fick företaget Länsstyrelsens medgivande. Länsstyrelsen har nu backat och kräver istället att företaget gör manuella gasläckage-mätningar i princip minst två gånger per dygn. Men enligt Räddningsverket så finns det vare sig laglig eller saklig grund för Länsstyrelsens agerande. Vrenafabrikens gasolanläggning uppfyller enligt Räddningsverket alla krav som ställs i lagen - och gasvarnare gör enligt verket ingen större nytta i en anläggning som den i Vrena. Det säger Tomas Grut, avdelningschef på Räddningsverket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".