Eskilstuna

"Vi har haft växtvärk" Volvo svarar på kritiken

Volvo VCEs informationsdirektör Klaes Magnusson svarar nu på kritiken från storägaren Christer Gardell. Magnusson menar att kritiken delvis är befogad och att företaget växt så mycket att man inte hunnit med.

Lastmaskintillverkaren Volvo, med stor produktion i Eskilstuna, får hård kritik av storägaren Christer Gardell. Han säger till tidningen Dagens Industri att Volvo måste byta ut ledningen. Enligt Gardell har det aktuella Volvobolaget haft svårt att möta den ökade efterfrågan med ökade kostnader som följd.

Kostnaderna för övertid och logistik har skjutit i höjden. Arbetarna i Eskilstuna tvingades exempelvis jobba på julafton och istället för att skeppa komponenter har bolaget flugit produkter världen över för att kapa leveranstider, skriver tidningen.

– Jag tror inte att jag sett något liknande exempel under alla år. Det måste vara kaos i bolaget, säger storägaren Christer Gardell till tidningen.

Informatiosndirektören Klaes Magnusson säger till Sveriges Radio Sörmland att bolaget inte är nöjt med lönsamheten.

– Han har rätt i att vi har två dåliga kvartal bakom oss och vi jobbar med att förbättra det. Vi har vuxit mycket och tagit valutasmällar, har kört kostsam produktion, men vi är inte nöjda med marginalerna. Mycket har med vilka marknader man finns på också.

Anders Molin
anders.molin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista