SÖRMLAND

Hård konkurrens om sommarjobb

Nu är det hög tid för Sörmlands unga att söka sommarjobb och många arbetsgivare vill ha in ansökningarna i mitten av mars. Det är gott om jobb men stor konkurrens om de jobben. Ulf Appelgren och Emma Alesson, går sista året på gymnasiet i Nyköping, och de säger att de har en strategi - de är ut i god tid och utnyttjar sina kontakter.

I i år så är det gott om jobb även på den öppna arbetsmarknaden. För de som är under 18 är det tuffare, men de flesta kommuner i Sörmland erbjuder någon form av feriearbete inom den offentliga sektorn för gymnasieungdomar under 18 år och det kan vara enklare jobb inom äldreomsorg, handikapp eller parkarbete. 

Emma Alesson som Sveriges Radio Sörmland möter på en skola i Nyköping säger att hon ska jobba som fastighetsförvaltare och My Bergman ska jobba i butik för andra året i rad och deras råd är att leta efter de jobb som inte annonseras ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".