Tidning tar bort annonser för svartlägenheter

Efter Sveriges Radio Sörmlands avslöjande tänker nu Sörmlands Nyheter sluta publicera annonser där stora summor erbjuds för en hyreslägenhet.
I våra sändningar på fredagsmorgonen har vi berättat att Sörmlands Nyheter den senaste tiden publicerat flera annonser där människor är beredda att betala upp till 30 000 kronor för en hyreslägenhet. Annonserna innehåller ordet "hittelön" - en omskrivning för pengar under bordet. Eftersom det är olagligt att handla med hyreslägenheter är det många tidningar som vägrar publicerara såna annonser. Dessa tidningar resonerar som så att de inte vill vara en del av den svarta hyresmarknaden. Efter vår rapportering tänker alltså Sörmlands Nyheter sluta publicera annonser som erbjuder pengar för ett hyreskontrakt. Sörmlands Nyheters chefredaktör, Göran Carstorp säger att tidningen nu ska skärpa sina rutiner för annonshantering så att annonser med ordet "hittelön" aldrig mer kommer in i tidningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".