Stark kritik mot Svensk flyktingpolitik

Cheferna för landets barn- och ungdomspsykiatriska kliniker, BUP är starkt kritiska mot den svenska flyktingpolitiken. I ett öppet brev till regeringen kräver de bland annat att handläggningstiderna hos Migrationsverket kortas ordentligt.
I brevet till regeringen pekar barnpsykiatricheferna på de mycket negativa effekter som de ofta fleråriga handläggningstiderna får på barnen och deras familjer. Vare sig det till slut blir ett positivt besked, eller ett avslag. Många bryter ihop och både självmordsförsök och svåra psykiska tillstånd är vanliga. Just som en följd av den långdragna ovissheten. I Sörmland var över 100 flyktingfamiljer inskrivna vid barn- och ungdomspsykiatrin förra året. Nästan en fördubbling på ett år. Och det här innebär stora påfrestningar för både personal och de som behöver hjälp och stöd. Kortare handläggningstider är därför ett tydligt konkret krav. Angela Sellin verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatriska kliniken vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna och hon säger att man måste ta bättre hänsyn till barns levnadsvillkor. Sverige följer heller inte barnkonventionen som man borde, säger Angela Sellin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".