Försämrad skolmat i Oxelösund

Från och med den här veckan kommer elever i Oxelösund att få sämre skolmat. Kommunen behöver spara pengar och tänker göra det genom att bland annat byta ut dom populära köttbullarna mot billigare kycklingbullar.
Kritiken har inte låtit vänta på sig. Flera elever har redan skrivit protestbrev till kommunen. Frida Tjernberg går i 6 c i Ramdalskolan tycker att lärarna kunder sänka sina löner istället. hennes klasskamrat Robin Klingzell är beredd att gå ännu längre. Han tycker att eleverna borde demonstrera. Om det inte hjälper, så borde man gå ut i strejk, säger han. Kommunen tänker spara 250 000 kronor i år genom att servera billigare fisk och ibland byta ut korv och köttbullar mot kycklingkorv och kycklingbullar. Eleverna kommer också få mindre tomater och gurka. Filmjölken tas bort helt. Skolchefen i Oxelösund, Matts Andmarken, menar att man alltid står i valet och kvalet om var besparingarna ska göras. Nu är det skolmatens tur.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".