Föräldrar till missbrukare mot fria sprutor

Fria sprutor till narkomaner uppmuntrar underlättar för missbruk, enligt Föräldraföreningen mot narkotika, FMN. De är emot det förslag som presenterades i dag av regeringens narkotikautredare.
Försöken med fria sprutor till narkomaner bör bli permanent och gälla hela landet, enligt ett förslag från regeringens narkotikasamordnare. I 16 år har narkomaner i Malmö och Lund haft möjlighet att komma till speciella mottagningar, som har drivits som försöksverksamhet. Där har de kunnat byta ut smusiga sprutor och kanyler mot rena. Maj Berg på Föräldraföreningen mot narkotika i Esklistuna säger att systemet uppmuntrar fler till att börja missbruka. Syftet med fria sprutor, är enligt förslaget, att minska spridningen av främst HIV men också hepatit bland narkomaner. Men Maj Berg menar att man i stället ska satsa på förebyggande verksamhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".