Oro för regementet P10 i Strängnäs framtid

Regementet P10 i Strängnäs riskerar att läggas ner. I dag säger försvarsberedningens ordförande, Håkan Juholt, att förbandsnedläggningarna i landet kommer att fortsätta.
-Det finns inte längre något hot från andra länder och därför ska försvarets pengar i stället läggas på annat, säger Håkan Juholt. I dag presenterade försvarsberedningen sin rapport där man lämnar förslag på hur det svenska försvaret ska vara organiserat efter försvarsbeslutet 2004. I rapporten slår beredningen fast att det inte längre finns något hot mot Sverige från andra länder. Därför ska försvaret i stället satsa på att möta nya faror som tex terrorangrepp. Dessutom ska man delta i fler internationella insatser. Men på Sörmlands regemente, P10, i Strängnäs finns det ingen anledning till oro för nedläggning än, enligt informationschefen Hans Allenberg. Han menar att det till och med skulle kunna bli fler arbetstillfällen i Strängnäs. -Om förband läggs ned på andra ställen, så kan det ju bli ytterligare utökning här. Och de intrenationella insatser som vi är duktiga på här, ska ju utökas, säger Hans Allenberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".