Eskilstuna

"Mer pengar behövs till skolan"

De 20 miljoner kronor som Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna har begärt för att klara kostnaderna i kommunens skolor, välkomnas av Lärarförbundet. Som vi rapporterade i fredags kan lärare för första gången komma att sägas upp och fler skolor hotas av nedläggning om förvaltningen inte får mer pengar. Men lärarna anser att det egentligen behövs ännu mer pengar till skolan.

Ungefär hälften av pengarna behövs för att kunna behålla yngre lärare i skolorna, en grupp som riskerar att försvinna om inga extra pengar beviljas. 

En orsak till att pengarna inte räcker är effekterna av den ökade flyktingmottagningen som också märks i skolorna.

Jimmy Jansson, s, vice ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna säger att barn- och utbildningsförvaltningens begäran om att få närmare 20 miljoner för att klara verksamheten ska vägas in i budgetarbetet inför 2009.

Prognosen i april om hur den ekonomiska utvecklingen i Eskilstuna ser ut får också avgöra hur mycket skolan eventuellt kan få, menar Jimmy Jansson, som alltså inte lovar att skolan får mer pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".