Sjöfartsverket säger nej till svävare

Sjöfartsverket kommer inte betala för svävare i Sörmlands skärgård. Det säger Ulf Hallström som är chef över sjöräddningstjänsten på Sjöfartsverket.
Tidigare i dag berättade vi att Sörmlands skärgårds intresseföreningen i flera år tjatat på bland annat Oxelösund och Trosa kommun för att få två nya svävare. Svävare som ska användas till sjöräddning på vintern. Eftersom kommunerna säger nej - så har skärgårdsborna vänt sig till statliga Sjöfartsverket - i hopp om att Sjöfartsverket kanske kan hjälpa till och finiansiera svävarna. Men nu säger alltså Ulf Hallström, chef över sjöräddningstjänsten på Sjöfartsverket, också nej. För några veckor sen räddade Sörmlands skärgårds enda svävare ett 15-tal långfärdsskridskoåkare som drivit ut till havs på isflak. Frågan är om det inte visar att det finns ett behov av svävare. Ulf hallström säger att det gör det kanske, men det är ändå inte motiverat i nuläget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".