"Onödig konkurs"

Konkursen på Vitsippan var onödig. Det hävdar den tidigare ordföranden i riksförbundet för social och mental hälsa RSMH i Eskilstuna, Hans Bergström. Vitsippan är ett hem för psykiskt funktionshindrade och drivs av RSMH. Enligt Hans Bergström så har den nuvarande ordföranden Alf Karlman haft svårt att fatta obekväma beslut.
På måndagen slog verksamheten igen på Vitsippan, konkursförvaltaren var där vid elvatiden och dörrarna är nu låsta. Vitsippan är ett hem för prykiskt funktionshindrade och drivs av riksförbundet för social och mental hälsa. Konkursen hade kunnat undvikas om bara den nuvarande ordföranden Alf Karlman hade vågat ta de nödvändiga men obekväma besluten, menar alltså Hans Bergström som var med och startade verksamheten för drygt trettio år sedan och som tidigare var ordförande. Den nuvarande ordföranden Alf Karlman säger att det är lätt att vara efterklok.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".