Dålig koll på skolluncher

Eskilstunas skolor har dålig kontroll på hur många lärare som ska och bör äta skollunch med eleverna. Det visar en utredning som kommunens revisorer låtit göra på Fröslundskolan, Hållstaskola och Skiftingehus.
På Fröslundaskolan, som är den största av de undersökta skolorna, är rutinerna sämst, enligt rapporten. Matsalspersonalen upplever det som måltidsrutinerna inte fungerar som det var tänkt. Dålig ordning, lärare som sitter med andra lärare istället för med eleverna och oenighet om vem som har rätt att äta skollunch, är exempel på vad som upplevs som problem i matsalen. På Skiftingehus har man därmot noggrant planerat vilka som ska äta lunch med barnen. Hållstaskolan har sämre kontroll, men där behövs det heller inte samma planering, skriver Komrev, eftersom det är en såpass liten skola där praktiskt taget alla lärare äter med eleverna. Slutsatsen i rapporten är att skolorna inte känner till dom centrala rekommendationer och riktlinjer som kommunen satt upp, och att man behöver se över hur skolorna sköter lärarnas skolluncher.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista