STRÄNGNÄS

"Fortsatt förtroende för Landerholm"

Moderaterna i Strängnäs har fortsatt förtroende för kommunstyrelsens moderata ordförande Ann Landerholm, trots borgerlig kritik. Det framkom på ett möte under söndagskvällen.

Vi har tidigare om sprickan i den borgerliga alliansen i Strängnäs. Centern och folkpartiet har sagt att de inte längre har förtroende för Ann Landerholms sätt att leda den styrande alliansen. En del av missnöjet grundar sig i en omstridd skolutredning.

Därför hade moderaternas ordförande i Strängnäs, Arne Arvidsson, kallat partigruppen till möte under söndagskvällen. Men trots kritik från andra allianspartier, så får Landerholm fortsatt förtroende.

Hon ställde vid mötet sin plats till förfogande, men efter en omröstning beslutades att hon får fortsätta som kommunstyrelseordförande. Enligt Arne Arvidsson så visade mötet och omröstningen på ett starkt förtroende för Ann Landerholm.

Hur det kommer att gå med alliansen efter det här är inte klart än.

Makten i Strängnäs

Strängnäs kommun styrs av en allians där fem partier ingår, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Strängnäspartiet.

Mandatfördelning
Moderaterna 13 
Folkpartiet 5 
Centerpartiet 4 
Kristdemokraterna 2
Strängnäspartiet 2
Socialdemokraterna 16 
Vänsterpartiet 2 
Miljöpartiet 2 
Mariefredspartiet 2
Sverigedemokraterna 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista