10-åring med i våg av bilstölder

Eskilstunapolisens specialgranskning av bilstölder har resulterat i att man har ringat in 25 ungdomar mellan 13 och 18 år.
De misstänks för att ha stått för ett 100-tal bil- och mopedstölder i Eskilstuna och Strängnäs sedan augusti. Den yngsta som förekommer i polisens utredning är bara tio år. Kriminalkommissarie Janne Törnblom tror att den kommission, som tillsattes av polisen tidigare i höstas, för att bekämpa det ökande antalet bilstölder, har lyckats bryta stöldtrenden åtminstone för den här gången. - De fallen som är åtgärdade nu har hjälpt till att bryta trenden. Hittills har tre ungdomar tvångsomhändertagits för vård på behandlingshem, enligt lagen om vård av unga (LVU) och ytterligare tre kan komma i fråga, medan åklagare får pröva om det är möjligt att åtala de som är över 15 år. Enligt polisen har de kört alldeles för fort i stulna bilar för spänningens skull och det är kanske bara tur att det inte har inträffat någon allvarlig olycka under tiden, säger Janne Törnblom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista